RUT-avdrag vid flytthjälp i Skövde?

Så fungerar RUT-avdraget för flyttfimor?

Är det RUT-avdragsgillt att hyra in ett flyttföretag? Hur fungerar RUT-avdraget? Är det möjligtvis några krav vid användning av RUT-avdraget vid en flytt? Dessa typer av frågor är det många privatpersoner som fungerar på inför sin flytt i Västra Götalands län.

Du kan slappna av. Vi kommer genom den här guiden beskriva vilka regler och krav bostadsägaren och flyttföretaget har vid användning av RUT-avdraget. Vi försöker enkelt och tydligt beskriv hur mycket RUT-avdrag du får använda och vad som egentligen är avdragsgillt vid flytthjälpen.

RUT-avdraget gäller endast för arbetskostnaden vid flytthjälpen

Privatpersoner som anlitar en flyttfirma i Västra Götalands län har möjligheten att dra av 50 procent av arbetskostnaden. Som privatperson får du max använda 50.000 SEK per år i RUT-avdrag. Arbetskostnad för flytthjälpen är avdragsgillt och detta gäller för alla typer av flyttar. Vi på Flytthjälp Skövde rekommenderar dig att kolla upp på Skatteverket hur mycket du får använda i RUT-avdrag.

Vilka krav är det på köparen för RUT-avdraget?

När du planerar att anlita en flyttfirma så är det bra om du känner till att du får använda RUT-avdraget. Det är några krav som du behöver uppfylla för att få ta del av RUT-avdraget vid flytthjälp. Nedan kommer några av de regler som Skatteverket kräver vid en flytthjälp.

  • Köparen måste du uppge korrekta uppgifter till flyttfirman som utför flytten
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Som köpare måste du vara bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna använda RUT-avdraget för din flytthjälp
  • Flyttfirman måste ha F-skatt (Givetvis har Flytthjälp Skövde F-skatt)

Ytterligare information kring RUT-avdraget

Vi svarar gärna på frågor och funderingar kring rutavdraget. Är du dock intresserad av specifika svar på inkomstdeklaration eller beviljad RUT, så rekommenderar vid dig att vända dig till Skatteverket.

Kostnaden för flytthjälp i Skövde

Vi har skrivit en hel artikel på vad det kostar att anlita en flyttfirma i Skövde. Du kan läsa den artikeln om prissättning vid flytthjälp här.