Hur mycket kostar flytthjälp i Skövde?

Hur mycket kostar din flytt i Skövde?


I den här artikeln så kommer vi svara på alla frågor relaterat prissättningen för flytthjälp i Västra Götalands län.


Priset varierar givetvis beroende på vilket flyttföretag du väljer att anlita. Det finns dock andra faktorer som avgör kostnaden för flytthjälp i Skövde. Det skulle varit oprofessionellt av oss att lämna ett exakt pris för just din flytthjälp. Nedan är några variabler att ta hänsyn vid en flytthjälp i Västra Götalands län.

Följande faktorer påverkar priset för din flytthjälp i Skövde

1. Förberedelser som kostnads effektiviserar din flytt

Flytten blir billigare om du förbereder med färdigställda kartonger vid ingången av din bostad. Detta är något som effektiviserar arbetet för företagens flyttare, vilket gör att jobbet blir klart snabbare och kostar dig mindre pengar. Det är dock viktigt att paketera era gods säkert och tryggt med riktigt bra flyttkartonger.

2. Packning och emballage till din flytt

Vill du förutom transport och bärhjälp även få hjälp med att packningen av din inredning så stiger förstås prislappen för flytthjälpen. Detta är dock något vi rekommenderar starkt. Våra anslutna företag har erfarenhet av trygg och säker packning med många nöjda kunder.

3. Distansen mellan bostäderna

Avståndet mellan de olika fastigheterna är givetvis en kostnad som läggs på priset vid flytthjälp i Västra Götalands län. Det kostar givetvis oss bensin, löner och andra utgifter vid längre distanser och något att tänka på vid din kommande flytt.

4. Hur många personer bär?

Ju fler personer som utför flytthjälpen i Skövde desto snabbare går det. Men tänk på att varje anställd som hjälper till också behöver lön för sitt arbete.

5. Hur många flyttkartonger?

Vi rekommenderar verkligen att man har riktigt bra flyttkartonger vid sin flytt i Skövde. Vi kan inte understryka det här tillräckligt. En tumregel är att man brukar räkna med ungefär 1 flyttlåda per kvadratmeter i bostaden. Det är viktigt att inte glömma eventuella förrådsutrymmen och garage.

Hur många flyttkartonger behöver man vid en flytt? Här kommer en bra mall: 

  • 4 rum och kök på 100 kvm blir ungefär 80 - 100 flyttkartonger.
  • 3 rum och kök på 80 kvm blir ungefär 70 - 80 flyttkartonger.
  • 2 rum och kök på 50 kvm blir ungefär 45 - 50 flyttkartonger.


6. När i tiden vill du flytta

När du väljer tidpunkt och datum för din flytthjälp i Skövde så tänk på att även flyttbilar får köa om det är mycket trafik på vägarna. Skulle du möjligtvis ha ett timpris så kan mycket trafik göra din flytt betydligt dyrare. Vi rekommenderar därför att be om ett fast pris i de flesta fallen. Distansen dina saker behöver transporteras kommer också ha betydelse för slutpriset för din flytt.

7. Behöver ni flyttstädning i samband med flytten?

Ett populärt komplement vid flytthjälp är att även låta företaget sköta flyttstädningen av din lägenhet. Detta uppskattas och är något som de flesta privatpersoner väljer. Våra anslutna företag sätter  vanligtvis ihop bra paketerbjudanden när man kombinerar både flytt och städhjälp. 

Fast kostnad eller per timme vid flytthjälp i Västra Götalands län

Det finns flera tillvägagångssätt vid flytthjälp i Skövde. Det två vanligaste är att du välja mellan fast pris eller pris per timme. Våra anslutna flyttföretag i Skövde kan vanligtvis erbjuda kunden bägge alternativen och förklara för och nackdelar med båda. Många kunder kan tycka det är skönt att veta i förväg hur mycket den totala summan kommer bli för flytthjälpen medans andra vill köra per timme. Det får du som kund välja helt själv. Du kan givetvis få ett kostnadsförslag genom att fylla i formuläret på hemsidan, helt kostnadsfritt!

Flytthjälp med RUT-avdraget i Skövde

Något som är viktigt att tänka på innan du anlitar en flyttfirma i Västra Götalands län så är det viktigt att du har betalat tillräckligt med skatt under inkomståret. Detta avgör om du blir beviljad RUT-avdraget eller inte.

Alla våra anslutna flyttföretag i Skövde har givetvis F-skattsedel, vilket krävs för att man ska få nyttja RUT-avdraget.

Du kan läsa våran artikel om RUT-avdraget här...